Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Twoje ciasto się nie udało? Nie musisz go wyrzucać :) Zakalec to prawdziwa zmora ale może być bazą innego przepisu. Tą zapiekankę możesz również przygotować na czerstwym chlebie. Prawdziwy przepis zero waste :)
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 101
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 316
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2678
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9603
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 101
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 316
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2678
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9603
Składniki
Ciasto kroimy w kostkę. Jeśli się zeschło namaczamy je w mleku przez kilka godzin.
Jajka rozstrzepujemy z mlekiem i erytrytolem.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Wykładamy kostkę z nieudanego ciasta i zalewamy masą mleczno-jajeczną. Zapiekamy 30-40 minut w 170 stopniach. Smacznego