Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Twoje ciasto się nie udało? Nie musisz go wyrzucać :) Zakalec to prawdziwa zmora ale może być bazą innego przepisu. Tą zapiekankę możesz również przygotować na czerstwym chlebie. Prawdziwy przepis zero waste :)
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3649
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 312
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3649
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 312
Składniki
Ciasto kroimy w kostkę. Jeśli się zeschło namaczamy je w mleku przez kilka godzin.
Jajka rozstrzepujemy z mlekiem i erytrytolem.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Wykładamy kostkę z nieudanego ciasta i zalewamy masą mleczno-jajeczną. Zapiekamy 30-40 minut w 170 stopniach. Smacznego