Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Twoje ciasto się nie udało? Nie musisz go wyrzucać :) Zakalec to prawdziwa zmora ale może być bazą innego przepisu. Tą zapiekankę możesz również przygotować na czerstwym chlebie. Prawdziwy przepis zero waste :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5359
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 886
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11788
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1335
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5359
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 886
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11788
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1335
Składniki
Ciasto kroimy w kostkę. Jeśli się zeschło namaczamy je w mleku przez kilka godzin.
Jajka rozstrzepujemy z mlekiem i erytrytolem.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Wykładamy kostkę z nieudanego ciasta i zalewamy masą mleczno-jajeczną. Zapiekamy 30-40 minut w 170 stopniach. Smacznego