Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny lekko kwaskowy deserek wiśniowo - serowy. Smak deserku skusi każdego łasucha. Jest bardzo smaczny i kuszący ale też prosty w przygotowaniu.
pucharki, mikser , garnek, naczynie do ubicia śmietany,
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1158
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 132
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10638
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1158
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 132
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10638
Składniki
Z wiśni odlewamy 3/4 szklanki soku , sok mieszamy z budyniem i gotujemy w razie potrzeby możemy dodać cukru do smaku. Łączymy delikatnie ze szklanką wiśni i studzimy. Mocno schłodzoną kremówkę ubijamy z cukru pudrem dodając porcjami serek mascarpone, następnie łączymy z jogurtem naturalny i sokiem z cytryny. Do pucharków wkładamy najpierw masę budyniową z wiśniami następnie masę jogurtowo - serową i znowu to samo. Górę dekorujemy wiśniami , polewamy gęstym sokiem wiśniowym. Do deserku dokładamy maślane ciasteczko. Dobrze schładzamy w lodówce przynajmniej godzinę. Smacznego.