Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i niepowtarzalne.
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 124
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 340
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 373
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 124
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 340
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 373
Składniki
Na dno pucharków wlewamy galaretkę. Do jogurtu należy wsypać ksylitol oraz nasiona chia. Tak przygotowany jogurt odstawić na kilka godzin, aby nasionka napęczniały. Po przełożeniu jogurtu do pucharków, dodajemy startą czekoladę oraz bitą śmietankę kokosową. Napiszę o śmietance w jaki sposób ją zrobić. Można kupić gotowe puszki z tym produktem lub wykonać ją z mleka kokosowego. Należy pamiętać, aby było ono bez żadnych dodatków. Puszki powinny być schłodzone w lodówce. W puszce ze śmietanką jak i mlekiem kokosowym na dnie gromadzi się woda. Należy zebrać górną białą warstwę. W mleczku jest jej mniej, w śmietance więcej. Białą część miksujemy jak zwykłą bitą śmietanę mikserem, aż do ubicia na sztywną masę.