Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny deserek.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3853
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3839
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 410
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 772
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3853
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3839
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 410
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 772
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, pokroić na małe kawałki, włożyć do rondla, wlać trzy łyżki wody i rozgotować pod przykryciem. Dodać cukier, cukier waniliowy, wymieszać i smażyć do rozpuszczenia się cukru. Tortownicę wyłożyć biszkoptami, wolne miejsca wyłożyć pokruszonymi biszkoptami. Nałożyć jabłka, przykryć biszkoptami. Ubić sztywno pianę z białek, dodać pod koniec odrobinę cukru i soku z cytryny. Pianę wyłożyć nierówno na powierzchni (nie wygładzać powierzchni). Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i gdy nabierze koloru słomki i z wierzchu jest obsuszona wyjąć z piekarnika. Kroić tak samo jak tort.