Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny deserek.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 952
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15298
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 952
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15298
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, pokroić na małe kawałki, włożyć do rondla, wlać trzy łyżki wody i rozgotować pod przykryciem. Dodać cukier, cukier waniliowy, wymieszać i smażyć do rozpuszczenia się cukru. Tortownicę wyłożyć biszkoptami, wolne miejsca wyłożyć pokruszonymi biszkoptami. Nałożyć jabłka, przykryć biszkoptami. Ubić sztywno pianę z białek, dodać pod koniec odrobinę cukru i soku z cytryny. Pianę wyłożyć nierówno na powierzchni (nie wygładzać powierzchni). Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i gdy nabierze koloru słomki i z wierzchu jest obsuszona wyjąć z piekarnika. Kroić tak samo jak tort.