Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i pachnąca cynamonem szarlotka, to doskonały pomysł na deser nie tylko w weekend. Doskonały wybór dla osób dbających o linię.
Miska, tarka i tortownica, ewentualnie młynek do zmielenia płatków owsianych
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 775
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2805
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 775
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2805
Składniki
Ciasto: Wymieszać zmielone płatki, mąkę, słodzik i proszek do pieczenia. Dodać miękkie masło, jogurt i jajko. Zagnieść i uformować kulę. Owinąć w folię i wstawić do zamrażalnika na 20 minut. Kruszonka: Zagnieść wszystkie składniki na kruszonkę, uformować kulę i umieścić w zamrażarce do momentu przygotowania pozostałych składników. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni (góra i dół). Tortownicę lub inną blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyciągnąć schłodzone ciasto i zetrzeć na dużych oczkach blaszkę. Lekko ugnieść i podpiec około 10 minut. Wyciągnąć i ułożyć warstwami plastry jabłek wymieszane z cynamonem. Na jabłka zetrzeć kruszonkę. Piec około 40-50 minut, aż wierzch będzie przyrumieniony i chrupiący. Wyciągnąć i wystudzić. Smakuje wybornie jeszcze ciepła, podana np z gałką lodów śmietankowych :)