Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj trochę relaksu przy kawie. Takie domowe ciasteczka są super dodatkiem by spędzić kilka miłych chwil.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2143
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6974
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1112
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2143
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6974
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1112
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i jak już jest wyrobione to dzielimy ciasto na dwie kule
Żurawinę wysypujemy na deskę i kroimy na mniejsze kawałki, ponieważ dodamy je do jednej z kul. Kulę ciasta wyrabiamy do momentu aż wchłonie żurawinę.
Jak już wyrobimy ciasto z żurawiną to wałkujemy je na placek.
Tak samo robimy z drugą kulą ciasta. Jak mamy już placki z ciasta to wycinamy ciasteczka o różnych kształtach.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia na, którym układamy wycięte ciasteczka. Roztrzepanym jajkiem smarujemy ciastka i posypujemy brązowym cukrem. Rozgrzewamy piekarnik do 200 st C góra i dół i wkładamy blachę z cisteczkami. Pieczemy około 20 minut aż ciaska zaczną się rumienić.
I tak oto wygląda efekt końcowy naszego działania. Jeśli się podoba to proszę dawajcie kciuk do góry, polecjcie i komentujcie. Smacznego