Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj trochę relaksu przy kawie. Takie domowe ciasteczka są super dodatkiem by spędzić kilka miłych chwil.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1375
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12716
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1375
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12716
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i jak już jest wyrobione to dzielimy ciasto na dwie kule
Żurawinę wysypujemy na deskę i kroimy na mniejsze kawałki, ponieważ dodamy je do jednej z kul. Kulę ciasta wyrabiamy do momentu aż wchłonie żurawinę.
Jak już wyrobimy ciasto z żurawiną to wałkujemy je na placek.
Tak samo robimy z drugą kulą ciasta. Jak mamy już placki z ciasta to wycinamy ciasteczka o różnych kształtach.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia na, którym układamy wycięte ciasteczka. Roztrzepanym jajkiem smarujemy ciastka i posypujemy brązowym cukrem. Rozgrzewamy piekarnik do 200 st C góra i dół i wkładamy blachę z cisteczkami. Pieczemy około 20 minut aż ciaska zaczną się rumienić.
I tak oto wygląda efekt końcowy naszego działania. Jeśli się podoba to proszę dawajcie kciuk do góry, polecjcie i komentujcie. Smacznego