Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj trochę relaksu przy kawie. Takie domowe ciasteczka są super dodatkiem by spędzić kilka miłych chwil.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2709
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1237
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 699
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 48
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2709
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1237
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 699
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 48
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i jak już jest wyrobione to dzielimy ciasto na dwie kule
Żurawinę wysypujemy na deskę i kroimy na mniejsze kawałki, ponieważ dodamy je do jednej z kul. Kulę ciasta wyrabiamy do momentu aż wchłonie żurawinę.
Jak już wyrobimy ciasto z żurawiną to wałkujemy je na placek.
Tak samo robimy z drugą kulą ciasta. Jak mamy już placki z ciasta to wycinamy ciasteczka o różnych kształtach.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia na, którym układamy wycięte ciasteczka. Roztrzepanym jajkiem smarujemy ciastka i posypujemy brązowym cukrem. Rozgrzewamy piekarnik do 200 st C góra i dół i wkładamy blachę z cisteczkami. Pieczemy około 20 minut aż ciaska zaczną się rumienić.
I tak oto wygląda efekt końcowy naszego działania. Jeśli się podoba to proszę dawajcie kciuk do góry, polecjcie i komentujcie. Smacznego