Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa piekarnia dzisiaj wypiekła ciastka francuskie z serem. Pyszne i nie za słodkie. Ciasteczka posypałam sezamem.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 1003
Dziś do pracy.
Odsłon: 135
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 215
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15409
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 324
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 1003
Dziś do pracy.
Odsłon: 135
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 215
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15409
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 324
Składniki
Jajko roztrzepać. Twaróg rozgnieść łyżką, dodać oba cukry, budyń i 1 łyżkę roztrzepanego jajka. Wszystko dobrze wymieszać. Ciasto rozwinąć pokroić na 6 kwadratów ( 12,5 X 12,5 cm ). Połowę każdego kawałka ponacinać nożem, posmarować jajkiem, nałożyć masę twarogową i złożyć w trójkąt lub prostokąt. Ciastka wyłożyć na blachę z papierem, schłodzić w lodówce. Potem posmarować jajkiem, posypać sezamem i piec w 210 C ok. 30 minut.