Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z bananami, które bez problemu przygotujecie w domu. Smakuje lepiej niż to z kartonika. Spróbujcie!
Tortownica 24 cm
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 907
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 907
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
CIASTO Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wbijać po 1 jajku i dalej ucierać. Mąkę pszenną przesiać, dodać proszek do pieczenia i kakao. Dodawać, w trakcie miksowania, do utartego masła. Gotowe ciasto przełożyć do formy (dno formy wyłożyć papierem do pieczenia). Piec 35-40 min. w temp. 180ºC. Zimne ciasto wyjąć z formy. Wydrążyć środek (ale nie przebić dna), zostawić rant dookoła o szerokości ok. 2 cm. Wydrążone ciasto pokruszyć palcami na okruszki.
Banany obrać ze skórki. Przekroić wzdłuż. Ułożyć na dnie ciasta. Śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodać przesiany cukier puder. Gdy śmietana będzie sztywna, dodać serek mascarpone i jeszcze chwilę ubijać, aż składniki się połączą. Masę przełożyć na ciasto, formując kopiec. Oblepić go pokruszonym ciastem. Gotowe!