Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do ciast, pieczonych jabłek lub same w sobie pycha..., a przede wszystkim wiemy co jemy ;)
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 203
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20237
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 203
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20237
Składniki
Żółtka ubijamy z łyżką cukru, białka "na sztywno" z odrobiną soli i z pozostałym cukrem (ilośc cukru można zmiejszyc jeżeli ktoś nie lubi słodkiego np. o 1 łyżkę). Śmietanę ubijamy, ale nie całkiem "na sztywno". Łączymy śmietaną z żółtkami, lekko ubijamy, dodajemy białka i delikatnie wszystko mieszamy łyżką. Dodajemy bakalie, przelewamy do pojemnika i odstawiamy do zamrażarki na 12 h. Z podanych proporcji wychodzi 1l lodów.
Zamiast bakali możemy dodac wybrany przez siebie mus owocowy, wtedy lody będą owocowe (trzeba tylko pamiętac, aby do musu nie dodawac cukru). Ja na święta spróbóję zrobic jabłkowo-cynamonowe. Smacznego :)