Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do ciast, pieczonych jabłek lub same w sobie pycha..., a przede wszystkim wiemy co jemy ;)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1467
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1189
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1321
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1467
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1189
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1321
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 972
Składniki
Żółtka ubijamy z łyżką cukru, białka "na sztywno" z odrobiną soli i z pozostałym cukrem (ilośc cukru można zmiejszyc jeżeli ktoś nie lubi słodkiego np. o 1 łyżkę). Śmietanę ubijamy, ale nie całkiem "na sztywno". Łączymy śmietaną z żółtkami, lekko ubijamy, dodajemy białka i delikatnie wszystko mieszamy łyżką. Dodajemy bakalie, przelewamy do pojemnika i odstawiamy do zamrażarki na 12 h. Z podanych proporcji wychodzi 1l lodów.
Zamiast bakali możemy dodac wybrany przez siebie mus owocowy, wtedy lody będą owocowe (trzeba tylko pamiętac, aby do musu nie dodawac cukru). Ja na święta spróbóję zrobic jabłkowo-cynamonowe. Smacznego :)