Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do ciast, pieczonych jabłek lub same w sobie pycha..., a przede wszystkim wiemy co jemy ;)
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 432
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 959
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37221
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 432
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 959
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37221
Składniki
Żółtka ubijamy z łyżką cukru, białka "na sztywno" z odrobiną soli i z pozostałym cukrem (ilośc cukru można zmiejszyc jeżeli ktoś nie lubi słodkiego np. o 1 łyżkę). Śmietanę ubijamy, ale nie całkiem "na sztywno". Łączymy śmietaną z żółtkami, lekko ubijamy, dodajemy białka i delikatnie wszystko mieszamy łyżką. Dodajemy bakalie, przelewamy do pojemnika i odstawiamy do zamrażarki na 12 h. Z podanych proporcji wychodzi 1l lodów.
Zamiast bakali możemy dodac wybrany przez siebie mus owocowy, wtedy lody będą owocowe (trzeba tylko pamiętac, aby do musu nie dodawac cukru). Ja na święta spróbóję zrobic jabłkowo-cynamonowe. Smacznego :)