Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić domowe lody czekoladowe? Nic trudnego! Wystarczy kilka podstawowych składników i chwila, żeby cieszyć się ulubionym deserem. Odkryj przepis na domowe lody czekoladowe, które możesz podać z owocami, ciastem lub po prostu solo!
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1323
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1114
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1323
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1114
Składniki
Na początku mocno podgrzej mleko, ale nie doprowadzaj do wrzenia.
Wyłącz palnik pod gorącym mlekiem i wrzuć pokruszoną czekoladę. Wymieszaj do powstania lejącej masy. Dodaj jeszcze cukier puder i przemieszaj do rozpuszczenia.
Odstaw do ostygnięcia, a gdy będzie chłodna, zmiksuj aż do momentu spienienia. Przelej do pudełka, w którym chcesz zamrozić lody.
Włóż pudełko do zamrażalnika na kilka godzin. Przed spożyciem wyjmij 15 minut wcześniej i polej opakowanie ciepłą wodą, aby lody nadawały się do spożycia.
Możesz udekorować je polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi albo zjeść np. z owocami. Domowe lody czekoladowe gotowe!