Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe Oreo… Kto nie lubi Oreo? Hmmm… Chyba wszyscy je lubimy, i bardzo dobrze, bo teraz możemy zrobić je sami :) Oreo to najsłynniejsze ciasteczka Ameryki, ale z powodzeniem mogę napisać, że i u nas zadomowiły się na dobre.
W sezonie warto skorzystać i przygotować coś pysznego z cukinii. Poniżej pomy...
Odsłon: 67
Jest to bardzo apetyczna propozycja obiadu, która jeżeli wcześniej usmażymy w...
Odsłon: 122
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 2041
W sezonie warto skorzystać i przygotować coś pysznego z cukinii. Poniżej pomy...
Odsłon: 67
Jest to bardzo apetyczna propozycja obiadu, która jeżeli wcześniej usmażymy w...
Odsłon: 122
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 2041
Składniki
Ciasteczka Utrzyj masło i cukier na gładką masę. Dodaj jajko i wanilię. Przesiej razem mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól, aż znikną grudki. Dodaj mieszankę sypką do masła i cukru i wymieszaj mikserem na niskich obrotach. Gotowe ciasto owiń folią i chłodz w lodówce przez godzinę. Po schłodzeniu rozwałkuj na okołp 15-20mm grubości. Zacznij wycinać okrągłe kształty, lub takie jakie wolisz. Piecz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 175stopniach C przez około 10-13 min.
Kiedy ciasteczka stygną, zacznij przygotowywać krem: w małej misce, przy użyciu miksera ubij masło i margarynę na gładką masę- zajmie Ci to około minuty. Następnie dodaj cukier puder i wanilię i ubijaj na niskich obrotach przez minutę a potem zwiększ obroty, aż wszystko ładnie się połączy. Masa powinna być gęsta. Przełóż ciasteczka tak przygotowanym kremem. Ciasteczka mogą stać w pokojowej temperaturze pod przykryciem około tygodnia, ale wątpie, aby postały chociaż dwa dni :) Ciasto na ciasteczka możesz zamrozić i przechowywać około dwóch miesięcy. ENJOY THE FOOD