Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie, przepis mojej koleżanki z Krakowa.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1666
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1146
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2215
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1666
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1146
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2215
Składniki
Wykonanie: Z mleka, budyniu, mąki ziemniaczanej i cukru ugotować budyń, po czym odstawić do wystygnięcia. Masło ucieramy z żółtkiem i nie przerywając ucierania dodajemy po łyżce wystygnięty budyń. Na koniec wsypujemy 15 dag wiórków kokosowych i dokładnie mieszamy. Na blachę o wymiarach 30x20 układamy warstwami ciastka i przygotowaną masę, tak aby było jak najwięcej warstw. Pozostałe wiórki kokosowe podsmażamy na patelni, aż się zarumienią. Mieszamy z kilkoma pokruszonymi ciastkami i posypujemy gotowe ciasto. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień, gdy ciastka zmiękną i będzie się lepiej kroić.