Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubicie budyń waniliowy , a staracie się unikać dodatków chemicznych w pożywieniu to polecam ten przepis. Budyń jest pyszny i gęsty z waniliową nutą i w dodatku bardzo prosty w przygotowaniu. Mi najlepiej smakuje z owocami np porzeczkami :) Czas przygotowania domowego budyniu nie zajmuje więcej czasu od przygotowania wersji ze sklepu ( no może 30 sekund dłużej :)) Przepis jest na dużą porcję dla 3-4 osób . Budyń waniliowy może posłużyć jako deser lub jako składnik do kremów np Karpatki. Pierwszy raz kiedy robiłam sama go w domu obawiałam się że minie wyjdzie. Jednak moje wszelkie wątpliwości okazały się nie słuszne. Polecam , myślę że po wypróbowaniu domowego budyniu już nigdy nie sięgniecie po gotowy wyrób w proszku!
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 4
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 38
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 129
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 258
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 4
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 38
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 129
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 258
Składniki
Odlewamy 500 ml mleka do garnuszka , dodajemy oba cukry, jedną łyżkę masła i gotujemy na małym gazie co jakiś czas mieszając. W małej salaterce mieszamy ze sobą pozostałe mleko z mąką i żółtkami - do całkowitego rozpuszczenia się składników. Kiedy mleko się zagotuje wlewamy do niego naszą mieszankę z salaterki i intensywnie mieszamy aż ładnie się budyń zagęści. Smacznego!