Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy zostało mi zbyt dużo nadzienia do tarty budyniowej, przekonałem się, że świetnie sprawdza się jako samodzielny deser. Mleko skondensowane nadaje budyniowi przyjemnej słodkości, a jego smak dodatkowo podbija odrobina cynamonu.
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 55
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 454
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4365
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 55
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 454
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4365
Składniki
500 ml mleka, mleko skondensowane oraz masło dodaj do rondla i zagotuj, stale mieszając. Odstaw do przestudzenia na 20 minut.
Do miski dodaj mąkę, skrobię kukurydzianą, pozostałe 250 ml mleka i ekstrakt waniliowy. Wymieszaj na gładką masę, pilnując, żeby pozbyć się grudek. Następnie dodawaj po jednym jajku, dokładniej mieszając.
Do przestudzonego mleka dodaj masę jajeczną. Wymieszaj. Gotuj na niskim ogniu do zgęstnienia.
Podziel na porcje. Każdą z nich oprósz szczyptą cynamonu.
Smacznego!