Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy zostało mi zbyt dużo nadzienia do tarty budyniowej, przekonałem się, że świetnie sprawdza się jako samodzielny deser. Mleko skondensowane nadaje budyniowi przyjemnej słodkości, a jego smak dodatkowo podbija odrobina cynamonu.
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8521
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 350
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5182
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4923
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45275
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8521
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 350
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5182
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4923
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45275
Składniki
500 ml mleka, mleko skondensowane oraz masło dodaj do rondla i zagotuj, stale mieszając. Odstaw do przestudzenia na 20 minut.
Do miski dodaj mąkę, skrobię kukurydzianą, pozostałe 250 ml mleka i ekstrakt waniliowy. Wymieszaj na gładką masę, pilnując, żeby pozbyć się grudek. Następnie dodawaj po jednym jajku, dokładniej mieszając.
Do przestudzonego mleka dodaj masę jajeczną. Wymieszaj. Gotuj na niskim ogniu do zgęstnienia.
Podziel na porcje. Każdą z nich oprósz szczyptą cynamonu.
Smacznego!