Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak domowy kopiec kreta! Zapewne większość z Was miała okazję spróbować i wykonać taki z paczki, jednak zapewniam że samodzielnie wykonany smakuje znacznie lepiej. Lekki, czekoladowy z bananami i kremem śmietankowym – niebo w gębie! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 211
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4870
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4794
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44776
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 399
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 211
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4870
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4794
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44776
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 399
Składniki
Biszkopt czekoladowy: • Do garnka dodajemy: cukier, kakao, masło, mleko, całość podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia składników, następnie studzimy • Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywną pianę • Ostudzoną masę czekoladową łączymy z mąką, proszkiem do pieczenia oraz żółtkami, całość miksujemy • Na koniec dodajemy pianę z białek i mieszamy szpatułką • Pieczemy 40 minut w temperaturze 160 stopni, grzanie góra i dół bez termoobiegu Krem śmietankowy: • Zimną czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach • Schłodzoną śmietanę ubijamy przez chwilę mikserem, następnie dodajemy śmietan fixy oraz cukier puder i ubijamy do zyskania sztywnej piany, na końcu dodajemy czekoladowe wiórki • Masę chowamy do lodówki
Składanie: • Z ostudzonego czekoladowego ciasta odcinamy wierzch na prosto • Następnie ciasto nacinamy na bokach pozostawiając około 1 cm i za pomocą łyżki wydrążamy środek, który przekładamy do miseczki i kruszymy • Banany kroimy na pół, wykładamy do ciasta i skrapiamy sokiem z cytryny • Krem wykładamy na banany, formujemy górkę, całość obsypujemy czekoladową kruszonką i lekko dociskamy • Wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę