Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5660
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34930
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 101
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5660
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34930
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 101
Składniki
BISZKOPT: 4 żółtka utrzeć z proszkiem do pieczenia, białka ubić na sztywną pianę razem z cukrem, dodać utarte żółtka, mąkę i ocet. Wylać do tortownicy i piec w 180 ok 30min.
MASA: 2 tabliczki czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać smietanę, wystudzić tą masę. Mieszając mikserem dodać snieżkę po mału. Na koniec dać wiórki kokosowe i wymieszać.
Biszkopt dzielimy na 2 części. Smarujemy kremem, ale zostawiąjąc małą część na wierzch. Smarujemy góre ciasta i sypiemy płatkami migdałowymi...