Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto uwielbia kokos tak jak ja, na prawdę polecam wykonać te ciasto. Smak obłędny!
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
biszkopt Jajka ubijamy ze słodzikiem/cukrem. Dodajemy do nich w takiej kolejności resztę składników ciągle mieszając:mąka, wiórki, olej, proszek do pieczenia, maślankę a w niej rozpuszczoną sodę. Przelewamy w formę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 50 min 180 stopni
masa W pół szklanki mleka roztrzepujemy budyń (nie gotujemy tego). Resztę mleka gotujemy i zanim zacznie się podnosić, dodajemy wiórki, płatki, budyń i jeszcze raz gotujemy krótko. Ostawiamy do przestygnięcia.
polewa Do dżemu dodajemy wodę i mieszamy aby zrobił się rzadki. Wrzucamy w rondelek, dodajemy kakao, masło i rozpuszczamy na małym ogniu mieszając. Odstawiamy do przestygnięcia.
Biszkopt kroimy na pół,przekładamy masą, polewamy polewą, posypujemy wiórkami i do lodówki na minimum 3 godz.