Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-05-2017
Pachnąca i pulchna,bardzo polecam:)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 160
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 356
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1570
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2935
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26232
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 160
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 356
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1570
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2935
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26232
Składniki
Z łyżki mąki,cukru,mleka i drożdży zrobić zaczyn i zostawić w ciepłym miejscu pod przykryciem do wyrośnięcia. Do miski dać mąkę utarte żółtka z cukrem ,oraz wyrośnięty zaczyn drożdżowy.Dodać wyciśnięty sok z cytryny oraz startą skórkę. Wszystko wyrabiać do odstającego ciasta od ręki. Pod koniec dodać rodzynki oraz roztopione masło i zarobić. Przykryć i zostawić na 40min.do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto przełożyć na stolnicę,lekko zagnieść i dać do foremki( u mnie kwadratowa tortownica) Po wierzchu posmarować roztrzepanym białkiem,w celu uzyskania ładnego koloru po upieczeniu. Piec do suchego patyczka w 190st. Smacznego życzę!