Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe z tymi dodatkami jest na pewno niecodzienne i nieco wilgotne. Ale i tak polecam ;)
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231705
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4934
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36234
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1396
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231705
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4934
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36234
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1396
        
        Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zasypać trzema łyżkami cukru i pozostawić do rozpuszczenia. W tym czasie jaja ubić z pozostałym cukrem. Do rozpuszczonych drożdży dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, wymieszać i odstawić, aż zaczyn "ruszy". Następnie dodać resztę składników, w tym stopione masło i wyrobić ciasto. Gotowe przykryć ściereczką i postawić w ciepłym miejscu. Ciasto powinno podwoić swoją objętość.
W tym czasie pokrojone jabłka z cynamonem podgrzewać na maśle tak długo, aż się z nich zrobi "papka". Ostudzić i połączyć z ricottą i cukrem pudrem.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować, posmarować nadzieniem i zrolować. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem keksówki. Po ok. 15 min. posmarować żółtkiem z mlekiem i posypać kruszonką.
Piec w temp. ok. 175 stopni przez 75-80 min. Ostudzić i kroić... Smacznego!