Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po raz kolejny przekonałam się, że stare, sprawdzone przepisy są najlepsze – nie potrzeba dużo składników, a co najważniejsze ciastka zawsze wychodzą i są pyszne! Z przepisu wyszły mi aż 3 blachy ciasteczek. Ale nie czekały długo na zjedzenie :)
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17405
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1093
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6283
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17405
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1093
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6283
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
Składniki
Do śmietany dodajemy cukier, drożdże, żółtko i dokładnie rozcieramy. Mąkę przesiewamy, dodajemy margarynę i śmietanę z cukrem, drożdżami i żółtkiem. Całość zagniatamy i wkładamy na 2 godziny do lodówki. Następnie ciasto rozwałkowujemy, wycinamy szklanką kółka, na środek każdego dajemy marmoladę, składamy na pół i dokładnie zlepiamy brzegi (możemy też wykrawać kwadraty i składać w trójkąty). Każde ciastko smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.