Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1520
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 716
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1520
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 716
Składniki
Wykonanie: Drożdże utrzeć z cukrem waniliowym, rozprowadzić odrobiną ciepłego mleka i pozostawić w ciepłym miejscu około 10 minut. Następnie wsypać mąkę, dodać żółtka, olej, wlać resztę letniego mleka, wyrobić ciasto i połączyć ze sztywno ubitą pianą z białek. Jeszcze raz odstawić w ciepłe miejsce na kilka minut do wyrośnięcia , po czym smażyć z obu stron na teflonowej patelni. Gotowe naleśniki smarować dżemem lub serem i zawinąć w ruloniki.