Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, delikatne, z nadzieniem budyniowym drożdżowe różki.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 239
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 320
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 109
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2179
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 239
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 320
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 109
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2179
Składniki
Budyń gotujemy według opisu na opakowaniu. Cukier, żółtka, cukier waniliowy, przesianą mąkę i sól wsypujemy do miski. Składniki mieszamy. Dolewamy ciepłe mleko w którym rozpuszczamy drożdże i roztopiony ciepły tłuszcz. Wyrabiamy jednolite gładkie ciasto. Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy podwoi swoją objętość wykładamy je na posypany mąką blat.Ciasto dzielimy na dwie części, każdą rozwałkowujemy na placki o grubości 0,5 cm. Rozwałkowane ciasto kroimy w zgrabne kwadraty i na każdy nakładamy budyń.
Kwadraty z budyniem składamy na połowę. I zlepiamy rogi i brzegi ciasta widelcem. Różki układamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, wierzch smarujemy roztrzepanym białkiem i odstawiamy na pół godziny w ciepłe miejsce. Różki pieczemy w nagrzanym do 180'C piekarniku przez około 30-35 minut. Zrumienione zsuwamy z blaszki i jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!