Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, delikatne, z nadzieniem budyniowym drożdżowe różki.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8507
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6961
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4740
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327396
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8507
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6961
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4740
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327396
Składniki
Budyń gotujemy według opisu na opakowaniu. Cukier, żółtka, cukier waniliowy, przesianą mąkę i sól wsypujemy do miski. Składniki mieszamy. Dolewamy ciepłe mleko w którym rozpuszczamy drożdże i roztopiony ciepły tłuszcz. Wyrabiamy jednolite gładkie ciasto. Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy podwoi swoją objętość wykładamy je na posypany mąką blat.Ciasto dzielimy na dwie części, każdą rozwałkowujemy na placki o grubości 0,5 cm. Rozwałkowane ciasto kroimy w zgrabne kwadraty i na każdy nakładamy budyń.
Kwadraty z budyniem składamy na połowę. I zlepiamy rogi i brzegi ciasta widelcem. Różki układamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, wierzch smarujemy roztrzepanym białkiem i odstawiamy na pół godziny w ciepłe miejsce. Różki pieczemy w nagrzanym do 180'C piekarniku przez około 30-35 minut. Zrumienione zsuwamy z blaszki i jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!