Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto świąteczne w łatki z serem i makiem. Ciasto dwu smakowe, niczym kołacz śląski. Ciasto wyszło bardzo dobre, nasze ulubione.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32532
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32532
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
ciasto-Utrzeć jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Do tego przesiać mąkę, wlać wyrośnięty rozczyn z drożdży. Dodać sól,letnie mleko i chwilę zagnieść. Wlać rozpuszczone i letnie masło. Zagnieść do momentu aż ciasto przestanie kleić się do rąk. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.Rozciągnąć na blaszce 30x40.
masa serowa-Zmiksować jajka z cukrem, potem serem.Przesiewać budynie,dodać trochę aromatu cytrynowego i zmiksować. masa makowa-Odłożone białka ubić i wymieszać z makiem z puszki. Połowę masy serowej , poukładać kupkami na surowe ciasto. Potem w te puste miejsca, poukładać masę makową, też połowę.
Drugą warstwę układać na przemian.
kruszonka- Zmiksować masło z cukrem, przesiać mąkę i rozdrobnić na ''gruby żwirek''. Rozsypać do blaszki. (brak zdjęcia)
Piec ok.1 godz. w 175 *C. Pod koniec przykryć papierem do pieczenia.
Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem.