Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, domowe drożdżówki...nie ma nic lepszego!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1098
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1098
Składniki
Drożdże zasypać 2 łyżkami cukru i zaczekać aż się rozpuszczą. następnie dodać polowe podgrzanego mleka, 2 łyżki mąki i przygotować zaczyn. Odstawić na ok. 10 min. do podrośnięcia. Następnie dodać jaja, mąkę, resztę cukru i podgrzanego mleka, sól, stopioną margarynę i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić do podwojenia objętości w ciepłe miejsce.
Ser zmiksować z cukrem i budyniem na jednolitą masę. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt i posmarować nadzieniem. Zwinąć w rulon i pociąć w paski grubości ok.2-3 cm. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zostawić do napuszenia na ok. 30 min. następnie posmarować roztrzepanym jajem.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 15 min. do zrumienienia. Następnie ostudzić i obficie posypać cukrem pudrem. Smacznego!