Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, domowe drożdżówki...nie ma nic lepszego!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28387
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28387
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Drożdże zasypać 2 łyżkami cukru i zaczekać aż się rozpuszczą. następnie dodać polowe podgrzanego mleka, 2 łyżki mąki i przygotować zaczyn. Odstawić na ok. 10 min. do podrośnięcia. Następnie dodać jaja, mąkę, resztę cukru i podgrzanego mleka, sól, stopioną margarynę i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić do podwojenia objętości w ciepłe miejsce.
Ser zmiksować z cukrem i budyniem na jednolitą masę. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt i posmarować nadzieniem. Zwinąć w rulon i pociąć w paski grubości ok.2-3 cm. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zostawić do napuszenia na ok. 30 min. następnie posmarować roztrzepanym jajem.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 15 min. do zrumienienia. Następnie ostudzić i obficie posypać cukrem pudrem. Smacznego!