Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe świderki z czekoladą to świetna propozycja dla dzieci na słodką przekąskę. Polecam przepis.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5397
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 911
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11843
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1356
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5397
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 911
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11843
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1356
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, drożdże i cukier. Wlewamy mleko i olej i zagniatamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę.
Czekoladę opuszczamy w kąpieli wodnej.
Ciasto dzielimy na dwie części. Wałkujemy na prostokąt na grubość około 1 cm.Połowę ciasta smarujemy czekoladą i składamy. Następnie kroimy paski na szerokość 2 cm. Paski wkręcamy w spiralki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. To samo robimy z drugą połową ciasta.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez 15-20 minut. Smacznego ;)