Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czujecie już jesień??? Ja jakoś powoli już tak...Jesień to jabłka, gruszki, dynie...itd. U nas dzisiaj gruszki. Super ciasto na jesienne popołudnie:) Kto jeszcze nie zna tego przepisu, serdecznie polecam.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2067
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3287
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2351
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2067
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3287
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2351
Składniki
Mleko podgrzewamy. rozpuszczamy w nim cukier. Makę wsypujemy do miski. Robimy dołek i wrzucamy tam pokruszone drożdże. zalewamy mlekiem z cukrem, Zasypujemy lekko maką i odstawiamy na 20 minut.Po tym czasie wyrabiamy ciasto dodając jajka i masło.Odstawiamy do wyrośnięcia na 1/5 godziny. Gruszki obieramy i kroimy w ćwiartki i skrapiamy sokiem z cytryny. Wyrośnięte ciasto wykładamy na blachę. Na wierzch układamy gruszki . Tak przygotowane ciasto odstawimy jeszcze na około 20 minut. Piekarnik nastawiamy na 200 stopni i pieczemy około 45 minut/ do suchego patyczka/.