Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste w wykonaniu ciasto ze smakowitymi jabłkami oraz pyszną kruszonką. Ciasto nie jest za bardzo słodkie , jest lekkie i puszyste.
blaszka, papier do pieczenia, miska, garnek, tarka,
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 158
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9414
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 992
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 158
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9414
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 992
Składniki
Mąkę wymieszać z suchymi drożdżami, cukrem oraz ze szczyptą soli. Po wymieszaniu dodać jajka, letnie mleko, roztopione zimne masło i wyrabiać ciasto drożdżowe. Wyrabiać tak długo aż ciasto będzie odchodzić od rąk i ścianek miski. Ciasto rozłożyć na średniej wielkości blaszce wyłożonej papierem do pieczenia albo wysmarowanej masłem lub margaryną i posypanej mąką. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne , a następnie zetrzeć na drobnych oczkach, odcisnąć z nadmiaru soku. Dodać cukier, cukier waniliowy, cynamon oraz bułkę tartą. Na ciasto rozłożyć jabłka a na jabłka kopczykami kruszonkę. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 40 - 50 minut (do suchego patyczka). kruszonka; masło + cukier + mąka pszenna ile się zmieści.