Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drożdżowe z migdałami"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 21
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2234
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 21
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2234
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Składniki
czas ok. 150 min; sztuka – 480 kcal, cena 1,50 zł
Krok pierwszy. Drożdże utrzyj ze 100 ml ciepłego mleka i 1 dag cukru. Odstaw zaczyn do wyrośnięcia. W rondlu rozpuść 6 dag masła, przestudź. Wymieszaj z 5 dag miodu, 20 ml rumu oraz migdałami.
Krok drugi . Połącz mąkę z 10 dag cukru, jajkami, szczyp tą soli, 250 ml mleka, 9 dag rozpuszczonego masła, 20 ml rumu i zaczynem. Zagnieć ciasto, odstaw na godz. Przełóż do formy. Przy kryj masą migdałową.
Krok trzeci. Piecz ciasto 30 min w 180 st. Resztę mleka wlej do rondla, dodaj kremówkę. Wsyp pro szek waniliowy i pozo stały cukier. Mieszając, ugotuj gęsty budyń. Przestudź go, połącz z resztą miodu.
Krok czwarty. Krem zmiksuj z pozo stałym masłem i ru mem. Upieczone ciasto przekrój na 2 blaty. Na jednym rozsmaruj pół słoika dżemu oraz krem i kolejne pół słoika dżemu. Przykryj blatem z migdałową skorupką.Źródło: Świat kobiety