Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne na lato , szczególnie na grilla nie trzeba go przechowywać w lodowce. Najlepsze sezonowe ciasto
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11076
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3536
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1200
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4213
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 386
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11076
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3536
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1200
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4213
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 386
Składniki
Zamiast truskawek możesz użyć innych owoców sezonowych .
Z podanych składników zagnieść kruszonkę . Wstaw do lodówki na czas przygotowania ciasta . Truskawki opłukaj osusz na sicie i usuń szypułki .
Jogurt delikatnie podgrzej i dodaj drożdże i łyżkę cukru , wymieszaj i odstaw na 10 minut. Mąkę przesiej , dodaj cukier , cukier waniliowy , jajka , miękkie masło i jogurt z drożdżami . Wyrabiaj ciasto robotem z hakiem około 10 minut . Przykryj ściereczką i odstaw na godzinę .
Ciasto uderz pięścią kilkukrotnie i zagnieść . Keksówkę lub tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto . Ułóż truskawki i posyp kruszonką. Przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut.
Piec w temperaturze 180 st. około 45-50 minut .