Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne na lato , szczególnie na grilla nie trzeba go przechowywać w lodowce. Najlepsze sezonowe ciasto
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10570
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336877
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4641
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424544
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10570
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336877
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4641
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424544
Składniki
Zamiast truskawek możesz użyć innych owoców sezonowych .
Z podanych składników zagnieść kruszonkę . Wstaw do lodówki na czas przygotowania ciasta . Truskawki opłukaj osusz na sicie i usuń szypułki .
Jogurt delikatnie podgrzej i dodaj drożdże i łyżkę cukru , wymieszaj i odstaw na 10 minut. Mąkę przesiej , dodaj cukier , cukier waniliowy , jajka , miękkie masło i jogurt z drożdżami . Wyrabiaj ciasto robotem z hakiem około 10 minut . Przykryj ściereczką i odstaw na godzinę .
Ciasto uderz pięścią kilkukrotnie i zagnieść . Keksówkę lub tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto . Ułóż truskawki i posyp kruszonką. Przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut.
Piec w temperaturze 180 st. około 45-50 minut .