Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, nie tylko dla dzieci.
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 378
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 516
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 378
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 516
Składniki
Drożdże rozrabiamy z cukrem i małą ilością ciepłej wody. Robimy zaczyn i czekamy, aż wyrosną drożdżę. Łączymy z pozostałymi składnikami i wyrabiamy ciasto. Przykrywamy naczynie z ciastem ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto wyrośnie formujemy średniej wielkości kulki o średnicy około 7 cm. Układamy na blasze, pamiętając o zachowaniu odstępów. Bułeczki smarujemy białkiem kurzym, aby się pięknie upiekły. Następnie wciskamy w ciasto kawałki czekolady. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 25-35 min, aż się zarumienią.