Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne drożdżówki z serem i musem pomarańczowym domowej roboty.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 668
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 56
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 106
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 982
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 479
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 668
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 56
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 106
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 982
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 479
Składniki
Wychodzi 13 sporych bułek. Mus. Skórkę wyparzonej pomarańczy zetrzeć na tarce. Pomarańczę dokładnie obieramy z białej skórki, dzielimy na cząstki i zdejmujemy większe błonki. Potem kroimy cząstki na trzy części. Pomarańczę z cukrem i goździkami dusimy na malutkim ogniu przez 60 minut, mieszając. Pod koniec dodać sok z cytryny. Masa serowa. Dokładnie ucieramy twaróg z cukrem i żółtkiem. Ciasto. Mąkę przesiewamy do miski w środek kruszymy drożdże zasypujemy szczyptą cukru i zalewamy odrobiną lekko ciepłego mleka. Łyżką ubijamy żółtka z cukrem. Gdy drożdże staną się płynne dodajemy resztę składników i wyrabiamy gładkie ciasto. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 40-60 minut. Wyrośnięte ciasto krótko wyrobić i podzielić na 13 równych części. Uformować z nich kule, układać na blaszce wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Używając szklanki zrobić w każdej bułeczce mocne wgłębienie, prawie do samej blachy, nałożyć mus i nadzienie serowe. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 15-20 minut. Piec około 20-25 minut w temperaturze 180 º C. Wyjąć, wystudzić na kratce. Bułki można posypać startą skórką pomarańczową.