Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, domowe i proste.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 444
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 503
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10084
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9927
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 444
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 503
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10084
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9927
Składniki
Drożdże rozrabiamy z cukrem i małą ilością ciepłej wody. Robimy zaczyn i czekamy, aż wyrosną drożdżę. Łączymy z pozostałymi składnikami i wyrabiamy ciasto. Przykrywamy naczynie z ciastem ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto wyrośnie formujemy średniej wielkości kulki o średnicy około 7 cm. Układamy na blasze, pamiętając o zachowaniu odstępów. Bułeczki smarujemy białkiem kurzym, aby się pięknie upiekły. Następnie wciskamy w ciasto kawałki truskawek i sypiemy kruszonkę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 25-35 min, aż się zarumienią.