Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 104
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 137
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 294
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1158
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 854
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 104
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 137
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 294
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1158
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 854
Składniki
Upiec dwa biszkopty jasny i ciemny,
Masa budyniowa: litr soku ananasowego i trzy budynie waniliowe ugotować i wlać gorący na biszkopt . następnie przełożć drugim biszkoptem.
Masa: 1 puszka ananasów- odlać sok, dopełnić wodą do pełnej szklanki. w tej wodzie wymieszać dwa budynie śmietankowe z 5 żółtkami i 2 łyżkami mąk ipszennej oraz 1/2 szklanki cukru. Z 3/4 litry mleka zagotować i wlać rozcieńczony budyń. Ostudzić budyń i połączyć go z zmiksowaną 1 kostką masła i margaryną . Na koniec pokroić ananasy z puszki i wmieszać je w masę, wyłożyć na biszkopt.
ugotować galaretkę i zalać wierzcz placka ( można dodać owoce do dekoracji)
wykonanie: biszkopt jasny-budyń ananasowy-biszkopt ciemny- masa z kawałkami ananasów-galaretka z owocami.