Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dundee cake to tradycyjne szkockie ciasto, które można znaleźć na stołach podczas świąt. Jeżeli znudził się Wam tradycyjny piernik, to warto sięgnąć po tą propozycje :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10517
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6072
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12930
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4675
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10517
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6072
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12930
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4675
Składniki
Cukier ucieramy z masłem, dodajemy po 1 jajku, cały czas miksując. Na koniec wlewamy zapach cytrynowy. Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia, i przyprawami. Dodajemy do masy maślanej i mieszamy z suszonymi owocami i migdałami. Przekładamy ciasto do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch dekorujemy całymi migdałami i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 170 stopniach przez 50 minut.