Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dwukolorowe ciasto ze śliwkami"
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 216
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 179
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to pyszny wiosenny dodatek do obiadu. W sezon...
Odsłon: 19164
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 98
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 216
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 179
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to pyszny wiosenny dodatek do obiadu. W sezon...
Odsłon: 19164
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 98
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem, wlej olej i ucieraj dłuższą chwilę. Wlej śmietanę, ucieraj. Na końcu dodaj ubite białka.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodaj do ciasta. Podziel je na pół, do połowy dosyp kakao. Do wysmarowanej masłem formy wlej ciemne ciasto, potem jasne, na końcu dodaj śliwki bez pestek. Piecz 40 minut w 180°C.
Czas: około 50 minut.Źródło: Dobry Tydzień