Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny , aromatyczny do smarowania pieczywa.
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 147
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 173
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 147
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 173
Składniki
Ciecierzycę ugotować lub skorzystać z gotowego produktu w słoiku. Buraczki ugotować lub skorzystać z gotowego produktu. Do naczynia włożyć ciecierzycę, buraczki, pastę tahini jeżeli nie mamy to 2 łyżki uprażonego sezamu, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą, pieprzem, kminem, wszystko zblendować.
Podawać z ulubionym pieczywem.