Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne, wilgotne ciasto z drobno pokrojonymi ananasami, bitą śmietaną i galaretką
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 315
Królowa grilla :)
Odsłon: 110
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 84
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 97
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 315
Królowa grilla :)
Odsłon: 110
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 84
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 97
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Upiec dwa takie same biszkopty na dużej blasze o wymiarach: 34/24 cm. Podałam składniki na jeden biszkopt. Białka ubić, dodawać stopniowo cukier i po jednym żółtku. Następnie przesiane mąki z proszkiem i gorącą wodę. Przelać do formy ale zostawić około 5 łyżek ciasta, do którego dodajemy kakao. Ciemne ciasto wylać na jasne i patyczkiem przemieszać. Piec 25 minut w 175 stopni. Żelatynę rozmieszać w 1/4 szklanki wrzącej wody. Przestudzić. Ubić śmietanę z cukrem i serkiem. Połączyć z żelatyną. Galaretki rozmieszać i odstawić do stężenia. Drobno pokroić. Na pierwszy (nasączony sokiem ananasowym) biszkopt wyłożyć 3/4 masy. Na masie ułożyć kilka drobno pokrojonych plastrów ananasowych ,połowę pokrojonej galaretki i garść pokruszonych bezików. Przykryć drugim blatem. Docisnąć. Na wierzchu rozsmarować resztę bitej śmietany i udekorować galaretką.Pokruszyć beziki.