Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik powstał dla najcudowniejszej mamy na świecie! Mojej mamy! Jest wyjątkowy! W piernikowej wersji na czekoladowo - orzechowym spodzie słodzonym pysznym miodem. Jest bardzo kremowy i delikatny. Efektowny i przepyszny. Najlepszy jaki ostatnio robiłam. Pomysł powstał spontanicznie. Moja mama uwielbia pierniki, orzechy i wszelkie serniki.
Moja kolejna propozycja dla makaroniarzy.
Odsłon: 69
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 14637
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 142
Moja kolejna propozycja dla makaroniarzy.
Odsłon: 69
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 14637
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 142
Składniki
Spód: Czekoladę, masło i miód roztapiamy, a następnie studzimy. Dodajemy jajo, mąkę i orzeszki. Całość dokładnie miksujemy. Wykładamy do formy (25x25cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 10 minut w 180 st C.
Masa waniliowa: Białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy pianę. Żółtka ubijamy na puszysty krem wraz z cukrem i cukrem waniliowym. Porcjami dodajemy ser oraz serek homogenizowany i budyń. Całość mieszamy mikserem na najmniejszych obrotach. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek i bardzo delikatnie mieszamy, tak aby nie napowietrzyć masy. Masę wykładamy na zapieczony spód, układamy na niej pierniczki.
Masa czekoladowa: Białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy pianę. Żółtka ubijamy na puszysty krem wraz z cukrem i roztopioną na parze czekoladę. Porcjami dodajemy ser oraz serek homogenizowany i budyń czekoladowy. Całość mieszamy mikserem na najmniejszych obrotach. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek i bardzo delikatnie mieszamy, tak aby nie napowietrzyć masy. Masę wykładamy na masę waniliową i pierniczki.
Sernik wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 160 st C na godzinę. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku.
Polewa: Czekoladę, masło oraz mleko umieszczamy w małym garnuszku. Całość podgrzewamy do uzyskania jednolitej, płynnej konsystencji. Polewamy ciasto.