Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto/deser na herbatnikach przekładanych masą z dżemu z galaretką z cząstkami mandarynki i polewą z gorzkiej czekolady. Fajny i słodki pomysł na wykorzystanie ubiegłorocznych dżemów:) Ciasto przygotowuję w małym pojemniku bo jest dość słodkie i jeden kawałek do kawki w zupełności wystarcza największemu łasuchowi:)
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 210
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2549
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 911
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 210
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2549
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 911
Składniki
Na początek przygotowujemy galaretki: w jednej szklance wrzątku rozpuszczamy galaretkę wiśniową a w drugiej galaretkę cytrynową.Odstawiamy by wystygły i zaczęły gęstnieć. Do przygotowania deseru wybrałam małą blaszkę, na szerokość której idealnie mieściły się dwa herbatniki a na długość cztery. Na dnie układamy herbatniki. Dżem wiśniowy blendujemy z gęstniejącą galaretką wiśniową i wykładamy na ciastka. Przykrywamy drugą warstwą lekko dociskając. Na herbatnikach układamy cząstki mandarynki i masę brzoskwiniową /dżem brzoskwiniowy zblendowany z gęstniejącą galaretką cytrynową/. Przykrywamy trzecią warstwą herbatników również lekko dociskając. Czekoladę /wybrałam gorzką/ rozpuszczamy w kąpieli wodnej i rozprowadzamy na wierzchu "ciasta". Odstawiamy do stężenia.