Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka moje trzyletniej córki na choinkę.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1132
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2884
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 976
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1740
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14730
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1132
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2884
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 976
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1740
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14730
Składniki
Wykonanie: Wymieszaj składniki suche. Mleko podgrzej dodaj masło i miód do rozpuszczenia i połączenia się składników. Połącz składniki suche i mokre, dobrze wyrób ciasto. Ciasto wyłóż na stolnicę posypaną mąką, rozwałkuj i wycinaj dowolnego kształtu ciasteczka. Ciasteczka piec w temperaturze 180 stopni przez około 10-15. Czas pieczenia zależy o grubości pierników. Upieczone i ostudzone pierniczki posmaruj przygotowanym lukrem i ozdób cukiereczkami.