Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka moje trzyletniej córki na choinkę.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119292
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8939
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3220
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3118
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119292
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8939
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3220
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3118
Składniki
Wykonanie: Wymieszaj składniki suche. Mleko podgrzej dodaj masło i miód do rozpuszczenia i połączenia się składników. Połącz składniki suche i mokre, dobrze wyrób ciasto. Ciasto wyłóż na stolnicę posypaną mąką, rozwałkuj i wycinaj dowolnego kształtu ciasteczka. Ciasteczka piec w temperaturze 180 stopni przez około 10-15. Czas pieczenia zależy o grubości pierników. Upieczone i ostudzone pierniczki posmaruj przygotowanym lukrem i ozdób cukiereczkami.