Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W wyniku małej improwizacji powstało bardzo słodkie i smaczne ciasto- idealne do gorzkiej, popołudniowej kawy ;)
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10081
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9120
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6486
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10081
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9120
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6486
Składniki
Wcześniej upieczony, ciemny biszkopt nasączamy ponczem.
Mleko gotujemy z cukrami (powstaje jakby rzadki lukier). Po ostudzeniu łączymy go z mlekiem w proszku.
Ucieramy masło, następnie dodajemy do niego masę z mleka i nadal wykręcamy do uzyskania puszystej konsystencji.
Herbatniki i biszkopty namaczamy przez chwilę w odrobinie wody( może być z dodatkiem alkoholu); czekoladę kroimy na małe kawałeczki.
Na biszkopt wykładamy masę, następnie kruszymy na nią herbatniki, biszkopty, posypujemy czekoladą. Na koniec, całość polewamy na przemian polewą czekoladową i lukrem. Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki :)