Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę inne niz tradycyjne eklerki :)
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 438
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2268
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1011
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 438
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2268
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1011
Składniki
Wodę zagotować z margaryną, wsypać mąkę i mieszać energicznie podgrzewając na małym ogniu, aż ciasto będzie jednolite i bez grudek. Po wystudzeniu ciasta wbijać kolejno jajka i rozcierać z ciastem( im więcej będziemy mieszać, tym lepiej ciasto wyrośnie). Blachę wysmarowac tłuszczem i obsypać mąką. Ciasto wyciskać szprycką. Eklerki powinny być od siebie oddalone bo ciasto rośnie przy pieczeniu. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku ok. 1/2 godz. (przez pierwsze 15 min. nie zaglądać bo ciasto opadnie). Po upieczeniu pozostawić w piekarniku do ostygnięcia.
Mleko zagotować z cukrem i kokosem, ugotować bydyń dodając jeszcze łyżkę mąki ziemniaczanej do tego proszku budyniowego. Budyń ostudzić, utrzeć razem z masłem.
Wystudzone eklerki przekroić na pół. Smarować dżemem i masą kokosową. Wierzch polać polewą, może być taka gotowa, ewentualnie można zrobić samemu. Przepis na moją polewę we wcześniejszych ciastach.