Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Następny deser z parzonego ciasta. Polecam bo smaczne :)
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47668
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165537
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47668
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165537
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 95
Składniki
Wodę gotujemy z margaryną i solą. Do gotującej dodajemy mąkę i energicznie rozcieramy grudki. Gdy wystygnie wbijamy jajka i proszek do pieczenia, ubijamy mikserem na gładką masę. Za pomocą rękawa cukierniczego lub szprycy wyciskamy podłużne kształty, u mnie tak około 3 na 10 centymetrów. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku do 220 * na złoty kolor, ciasto musi być dobrze wypieczone, tak około 15 min. a następnie przy uchylonych drzwiczkach następne 5 min. Gdy się upieką i wystygną kroimy na połowę.
Robimy krem. Dwie szklanki mleka gotujemy z cukrem, do trzeciej wsypujemy budyń, mąkę ziemniaczaną, gotujemy budyń. do gorącego dodajemy galaretkę, dobrze mieszamy by się rozpuściła w budyniu. Zostawiamy do wystudzenia. Ucieramy z kostką masła na gładką masę. Nakładamy masę na eklerki i przykrywamy. Rozpuszczamy czekolady oddzielnie w miseczkach, płynną nakładamy do woreczka śniadaniowego, ucinamy koniuszek i dekorujemy nasze ciacha. SMACZNEGO