Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33290
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 118
Bardzo stary przepis na idealne pączki. Nie chłoną tłuszczu i wychodzą puszyste
Odsłon: 1654
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 158
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33290
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 118
Bardzo stary przepis na idealne pączki. Nie chłoną tłuszczu i wychodzą puszyste
Odsłon: 1654
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 158
Składniki
Do rondelka wlewamy szklankę wody i rozpuszczamy 10 dkg margaryny. Gdy się zagotuje wsypujemy szklankę mąki. Dokładnie mieszamy by nie powstały grudki. Podgrzewamy aż masa będzie odstawała od garnka- dzieje się to bardzo szybko :) Do gorącego ciasta dodajemy po jajku i miksujemy do momentu aż będzie zimne. Wyciskamy kształty szprycą i pieczemy: 20 min w 200 st. a potem zmniejszamy do 150 i pieczemy jeszcze od 5 do 10 min. Krem karpatka robimy wg. przepisu, gotowy i zimny miksujemy z pozostałą margaryną. Cisto kroimy na pół i nadziewamy masą lub napełniamy szprycą bez przecinania. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nadziane eklery.