Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2420
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1665
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 513
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2420
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1665
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 513
Składniki
Do rondelka wlewamy szklankę wody i rozpuszczamy 10 dkg margaryny. Gdy się zagotuje wsypujemy szklankę mąki. Dokładnie mieszamy by nie powstały grudki. Podgrzewamy aż masa będzie odstawała od garnka- dzieje się to bardzo szybko :) Do gorącego ciasta dodajemy po jajku i miksujemy do momentu aż będzie zimne. Wyciskamy kształty szprycą i pieczemy: 20 min w 200 st. a potem zmniejszamy do 150 i pieczemy jeszcze od 5 do 10 min. Krem karpatka robimy wg. przepisu, gotowy i zimny miksujemy z pozostałą margaryną. Cisto kroimy na pół i nadziewamy masą lub napełniamy szprycą bez przecinania. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nadziane eklery.