Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami jest taki dzień że nic Wam się nie chce, czasami jest taki dzień że nie ma czasu na jakieś większe pieczenia a albo Wam chce się czegoś słodkiego albo mają się pojawić goście. To ciasto jest właśnie na takie dni- wprost ekspresowe w wykonaniu.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112968
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 308
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 653
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 527
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112968
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 308
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 653
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 527
Składniki
Mak, masło, jajka, proszek do pieczenia cukier i mannę wrzucamy do dużej miski i miksujemy. Jabłka obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Starte jabłka i bakalie dodajemy do masy makowej. Mieszamy. Przekładamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 45 min w temp. 180 st. C.