Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na pyszną szarlotkę, której przygotowanie zajmie Wam kilka chwil.
Forma 22,5 cm x 22,5 cm
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 38
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8618
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 38
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8618
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 881
Składniki
Mąkę, masło, 6 łyżek cukru i płatki owsiane zagnieść na kruszonkę. Połową ciasta wylepić dno formy. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Położyć na ciasto. Posypać cynamonem, 2 łyżkami cukru i resztą ciasta. Piec ok. 20-25 min. w temp. 225ºC. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.