Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na pyszną szarlotkę, której przygotowanie zajmie Wam kilka chwil.
Forma 22,5 cm x 22,5 cm
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 71
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 131
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 52
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 53
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 40
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 71
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 131
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 52
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 53
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 40
Składniki
Mąkę, masło, 6 łyżek cukru i płatki owsiane zagnieść na kruszonkę. Połową ciasta wylepić dno formy. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Położyć na ciasto. Posypać cynamonem, 2 łyżkami cukru i resztą ciasta. Piec ok. 20-25 min. w temp. 225ºC. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.