Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na pyszną szarlotkę, której przygotowanie zajmie Wam kilka chwil.
Forma 22,5 cm x 22,5 cm
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 815
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8884
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10518
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4743
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 815
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8884
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10518
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4743
Składniki
Mąkę, masło, 6 łyżek cukru i płatki owsiane zagnieść na kruszonkę. Połową ciasta wylepić dno formy. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Położyć na ciasto. Posypać cynamonem, 2 łyżkami cukru i resztą ciasta. Piec ok. 20-25 min. w temp. 225ºC. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.