Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciastka z ciasta francuskiego. Są bardzo smaczne i ładnie wyglądają, polecam je przygotować.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Składniki
Ciasto francuskie ze sklepu, rozwijam i przekładam na blat podsypany mąką. Następnie wykrawam krążek w takiej samej ilości z każdej wielkości foremki.
Następnie każdy krążek nacinam w kilku miejscach pozostawiając nie nacięty środek, tak żeby nacięcia przypominały płatki kwiatka. Teraz na środek największego krążka kładę średni krążek i na samą górę najmniejszy, środek delikatnie naciskam i przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na blasze środek mocno naciskam, i kładę na środek troszkę dżemu.
Pieczenie: Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200°C na środkową półkę i piekę około 15 minut, tak żeby ciastka się zrumieniły. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Upieczone od razu wyjmuję z piekarnika i zdejmuję z blachy. Gotowe ciastka możemy oprószyć cukrem pudrem. Ciasta są gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa