Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste ciasto ze śliwkami zapraszam po przepis
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 722
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31358
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 722
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31358
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Składniki
Do miski daje mąkę ,cukier proszek do pieczenia a do drugiej miski daje olej, jajka ,kefir mieszam i wlewam mokre składniki do sypkich całość dobrze łączę ciasto wychodzi gęste .
Gotowe ciasto wlewam do dużej blaszki wylodzonej papierem do pieczenia równam ,Z umytych śliwek wyciągam pestki kroje na mniejsze kawałki i układam na ciasto skórką do dołu delikatnie oprószam cynamonem kto nie lubi może pominąć .
Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu ok 50 minut. Należy pamiętać ze każdy piekarnik piecze inaczej.
Gorące ciasto posypuję cukrem pudrem i czekam aż ostygnie .Po dokładne wykonanie zapraszam na film