Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste ciasto ze śliwkami zapraszam po przepis
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 52
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 52
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 155
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Składniki
Do miski daje mąkę ,cukier proszek do pieczenia a do drugiej miski daje olej, jajka ,kefir mieszam i wlewam mokre składniki do sypkich całość dobrze łączę ciasto wychodzi gęste .
Gotowe ciasto wlewam do dużej blaszki wylodzonej papierem do pieczenia równam ,Z umytych śliwek wyciągam pestki kroje na mniejsze kawałki i układam na ciasto skórką do dołu delikatnie oprószam cynamonem kto nie lubi może pominąć .
Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu ok 50 minut. Należy pamiętać ze każdy piekarnik piecze inaczej.
Gorące ciasto posypuję cukrem pudrem i czekam aż ostygnie .Po dokładne wykonanie zapraszam na film