Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 94
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 212
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 207
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 94
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 212
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 207
Składniki
Jabłka umyj, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i pokrój w pół plasterki.
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj olej, jogurt oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie wymieszaj do połączenia składników.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto. Na cieście ułóż plasterki jabłek. Wierzch posyp cynamonem i brązowym cukrem.
Piec w temperaturze 180 około 40 minut lub do suchego patyczka.