Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe ciasto z gruszkami bez miksera
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10463
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336790
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4411
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423960
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10463
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336790
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4411
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423960
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, kakao, cukier oraz sodę i mieszamy. W osobnej misce łączymy maślankę z jajkami oraz olejem. Do mokrych składników wsypujemy pariami suche i całość mieszamy łyżką lub trzepaczką. Mieszamy krótko do połączenia się składników. Masa nie musi być jednolita. Przygotowane ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczemy. Na wierzch układamy kawałki gruszek i lekko dociskamy je do ciasta. Pieczemy ok. 40 minut lub do tzw. suchego patyczka w temperaturze 180 stopni. ( góra-dół bez termoobiegu). Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego!