Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe ciasto z gruszkami bez miksera
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 995
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1923
Świąteczne smaki.
Odsłon: 199
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1551
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 1056
Dobrze mieć takie ciasteczka pod ręką, kiedy przyjdzie nam ochota na coś słod...
Odsłon: 760
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 995
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1923
Świąteczne smaki.
Odsłon: 199
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1551
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 1056
Dobrze mieć takie ciasteczka pod ręką, kiedy przyjdzie nam ochota na coś słod...
Odsłon: 760
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, kakao, cukier oraz sodę i mieszamy. W osobnej misce łączymy maślankę z jajkami oraz olejem. Do mokrych składników wsypujemy pariami suche i całość mieszamy łyżką lub trzepaczką. Mieszamy krótko do połączenia się składników. Masa nie musi być jednolita. Przygotowane ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczemy. Na wierzch układamy kawałki gruszek i lekko dociskamy je do ciasta. Pieczemy ok. 40 minut lub do tzw. suchego patyczka w temperaturze 180 stopni. ( góra-dół bez termoobiegu). Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego!